Cascina Ghercina, Piemonte DOC Brachetto

€ 11,35

Deze helderrode, frisse en fruitige wijn heeft een intens aroma van rozen. Aangename, delicate smaak van rode bessen en framboos.

Druif

100% Brachetto.

Domein

Cascina Ghercina is opgericht in 1871 en doorheen de verschillende generaties is een duidelijke missie vooropgesteld: alleen eigen teelt en kwaliteit voorop. In 2002 heeft de familie 8 ha wijngaarden bijgekocht, gelegen op zuidwestelijke hellingen, midden in de Barolo regio. Deze liggen 360 meter boven de zeespiegel en de stroming van de 'Ghercina' rivier tussen de wijngaarden biedt een exclusief microklimaat. Bovendien hebben ze toen 5000m² wijnkelder gebouwd, die gedeeltelijk ondergronds ligt. Hierdoor is de opslagcapaciteit toegenomen tot meer dan 15.000 hectoliter. Het domein heeft ook wijngaarden in Langhe, Alba, Roero, Asti, Monferrato en Gavi.

Vinificatie

Koude schilinweking gedurende 24 uur met lichte persing bij 2 graden Celcius. Fermentatie gedurende 8 dagen in roestvrijstalen vaten onder druk, daarna een maand verfijning op gist. Filtering en botteling bij lage temperatuur.

Lekker bij

Heerlijk als aperitief en bij ijs, aardbeien of zoetigheden.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)GHER13021
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 9,38
Prijs (incl. BTW)€ 11,35
BTW€ 1,97
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 6,5 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2021
Land Italië
Regio Piemonte
Dit product heeft nog geen beoordelingen.