Castello di Perno, Langhe Nebbiolo DOC

€ 21,90

Robijnrode wijn met een lichte oranje randje. Een zeer aangename mix van bloemige, fruitige en zachte pittige geuren, met als afsluiter viooltjes en vanille. Een fris, levendig bouquet met zachte tannines en zuren. De wijn heeft een zeer lange afdronk van rode bessen, frambozen en aalbes.

Druif

100% Nebbiolo.

Domein

In het hart van de Langhe rijst het pittoreske dorpje Perno op. Het kasteel van Perno vertegenwoordigt ook een stukje geschiedenis van de Italiaanse cultuur. Castello di Perno is momenteel eigendom van Gregorio Gitti en is niet alleen het centrum van een wijnproductie op hoog niveau geworden, maar is ook van plan terug te keren naar een thuis voor cultuur , met bijzondere aandacht voor hedendaagse kunst.

Vinificatie

Na het oogsten worden de druiven ontsteeld en vindt er een koude maceratie plaats gedurende 48 uur. Daarna vindt er een natuurlijke fermentatie en maceratie plaats gedurende 20 dagen op gecontroleerde temperaturen. Vervolgens rijpt de wijn nog gedurende 8 maanden op Oostenrijkse en Franse eiken. Tenslotte wordt de wijn in augustus gebotteld.

Lekker bij

De wijn past perfect bij Pasta, wild, geroosterde kip, Parmezaanse kaas en Truffel.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)PERNO06019
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 18,10
Prijs (incl. BTW)€ 21,90
BTW€ 3,80
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 14 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2019
Land Italië
Regio Piemonte
Dit product heeft nog geen beoordelingen.