Château de Giscours, Margaux AC La Sirene de Giscours (2e wijn)

€ 53,00

Deze tweede wijn van Château Giscours is een soepele en elegante Margaux. Fruitige aroma’s van rood fruit, tabak en eiken. Een plezier om te drinken.

Druif

60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 5% Cabernet Franc en 3% Petit Verdot.

Bodem

Diepe lagen grindzand uit de Garonnestreek en zand afkomstig van glaciale bekkens.

Domein

Giscours heeft een zeer rijk en oude geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. In 1552 kocht Pierre de Lhomme, een rijke lakenfabrikant uit Bordeaux, het adellijk huis van "Guyscoutz", omgeven door een ruim gebied, en plantte hij de eerstewijnstokken. Het wijnavontuur begon en de opvolgers van deze rijke koopman wisten op hun beurt hun bijdrage te leveren aan fantastische gebouw. Het is in de 19e eeuw dat Giscours opgewaardeerd wordt: de transformatie van het kasteel naar eenneoklassieke paleis, de bouw van een park met zeldzame gewassen aangelegd door landschapsarchitect Eugène Bülher, de modernisering van de productieapparaten samen met de bouw van immens grote gebouwen zoals de beroemde "Ferme Suzanne".Sinds 1995 hervat Eric Albada Jelgersma, een Nederlands zakenman, de werkzaamheden en is hij bezig met een restauratie van de wijngaarden en zorgvuldige renovatie van de gebouwen om opnieuw statigheid te geven aan deze 3e Grand Cru Classé.

Vinificatie

Vinificatie in betonnen en inoxen vaten via warmteregeling (26 à 28°C). Roeren of overpompen in functie van de partij en gisting gedurende 18 à 24 dagen. Pneumatische persing (horizontaal) en mechanische persing (verticaal). Rijping gebeurt inFranse eiken vaten (met een fijne korrel en medium geroosterd), 20% nieuwe en 80% gebruikte, gedurende 12 maanden. Soutirage (overhevelen van de wijn) elke 3 maanden en klaring van de wijn met ei-albumine.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)GISC03014A
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 43,80
Prijs (incl. BTW)€ 53,00
BTW€ 9,20
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Regio Bordeaux
Land Frankrijk
Oogstjaar 2014
Packing code Original wooden case 12 bt.
Inhoud 0,75 liter
Alchohol percentage 12 %
Dit product heeft nog geen beoordelingen.