Col d'Orcia, Toscana IGT Spezieri BIO

€ 11,75

In het glas diep robijnrode kleuren met violette tinten.De neus onthult hints van rijk rood fruit, kersen en zwarte kersen, gevolgd door kruidige tonen.Smaak: Vol en persistent met zachte en rijpe tannines, lang en aangenaam fris

Druif

Mix van Sangiovese, Ciliegiolowith en internationale druivensoorten.

Domein

Col d'Orcia betekent letterlijk “heuvel met uitzicht op de rivier Orcia”. Het productiegebied dat de zuidwestgrens van de regio Brunello di Montalcino markeert, is onlosmakelijk verbonden met de positie waar de wijngaarden zijn geplant.De missie van Col d'Orcia is om de beste wijnen te produceren met de verkregen en uitzonderlijke combinatie van het terroir en het klimaat in dit gebied van Montalcino.Sinds 1973 is dit wijndomein eigendom van de familie Cinzano, een grote naam in de wereld van de drankenindustrie en vandaag de dag geleid door Graaf Francesco Marone Cinzano.Eén van de kenmerken van een werkelijk goed wijndomein is dat het ook fantastische wijnen weet te produceren in mindere oogstjaren. Dat doen zij onder meer door de opbrengst per wijnstok terug te brengen zodat een hoog kwaliteitsniveau garandeert is.Col d'Orcia werkt al vele jaren met bijzonder veel aandacht voor de natuurlijke omgeving in hun wijngaarden. Om deze reden hebben ze vanaf 2010 de beslissing genomen om het proces te starten om biologische certificering te behalen en daarmee de grootste biologische wijnmakerij in heel de Toscane te worden. Sinds augustus 2010 wordt het hele landgoed inclusief wijngaarden, olijfgaarden, bouwland en zelfs het park en de tuinen uitsluitend bewerkt volgens de richtlijnen die horen bij biologische landbouw. Met trots kunnen ze zichzelf dan ook legitiem omschrijven als een biologische oase in Montalcino.

Vinificatie

Maceratie op de schil gedurende 8-10 dagen bij zorgvuldig gecontroleerde gistingstemperaturen onder 26 ° C om de intense en karakteristieke diepte van de vrucht te behouden.De malolactische gisting volgt onmiddellijk na de alcoholische drank (de 20% van de malolactische gisting van Sangiovese wordt uitgevoerd in vaten) en de vroege botteling is erop gericht alle versheid van deze wijn te vangen.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)COLD05019
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 9,71
Prijs (incl. BTW)€ 11,75
BTW€ 2,04
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 13 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2019
Land Italië
Regio Toscane
Dit product heeft nog geen beoordelingen.