Cusumano, Sicilia DOC Noà

€ 43,00

Een rode wijn met fijne tannines en een vlezige textuur. Rijpe pruimen, zwarte bessen, gegrilde kruiden, zowel mineraal als kruidig, zorgen voor een evenwichtige smaak die medium tot full-bodied is in de mond. De finale is heerlijk subtiel.

Druif

40% Nero d'Avola, 30% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon.

Domein

In 1970 begon Francesco Cusumano met het maken van wijn om te bewijzen dat het mogelijk is om goede wijnen te produceren op Sicilië. Tegenwoordig wordt Cusumano geleid door de broers Diego en Alberto. De familie Cusumano heeft geïnvesteerd in verschillende gebieden op Sicilië, om het beste terroir per druivensoort te kunnen creëren. De kelder waar de wijnen rijpen ligt in Partinico en hier komen technologische innovatie, aandacht voor design en respect voor de geschiedenis samen.Hierdoor produceert dit jonge, moderne bedrijf unieke wijnen uit een uniek landschap.

Vinificatie

Verwijderen van de stengels, schilinweking aan een gecontroleerde temperatuur van 28 à 30°C gedurende 10 à 15 dagen. Malolactische fermentatie vindt plaats in barriques. Rijping gedurende 12 maanden in dezelfde barriques, gevolgd door rijping opfles.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)CUSU14015
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 35,54
Prijs (incl. BTW)€ 43,00
BTW€ 7,46
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Regio Sicilia
Land Italië
Oogstjaar 2015
Packing code Original carton box 6 bt.
Inhoud 0,75 liter
Alchohol percentage 15 %
Dit product heeft nog geen beoordelingen.