Domaine Francois Millet, Sancerre AC

€ 28,50

Plezierige, mineralige tonen in de neus (terroir) in combinatie met rijp fruit aroma's. De aanzet is soepel en romig met rijpe aroma's. De afdronk is vol, rijk en aromatisch.

Druif

100% Sauvignon Blanc

Bodem

De bodemsoort wordt plaatselijk Caillotes bodem genoemd. Deze bestaat uit hoofdzakelijk uit kalk en gesteente en hier en daar wat klei.

Domein

Het begon allemaal voor Domaine Millet, toen rond 1850 de voorouders van Pierre en Bernard Millet neerstreken in een prachtig, klein dorp genaamd Bué, dat door wijngaarden omgeven is.Bernard en Pierre merkten al snel op, dat de edele bodemsoorten een goede voedingsbron waren voor de druivenrassen Sauvignon Blanc en Pinot Noir. Sinds 1936 is Sancerre erkend als officiële appellatie.Momenteel staat de 5e generatie aan het roer van Domaine Millet. Het huidige wijngaardareaal neemt 21 hectare in beslag, waarvan 75% is aangeplant met Sauvignon Blanc.

Vinificatie

Koude schilinweking in roestvrijstalen tanks gedurende 24 - 72 uur. Alcoholische gisting in roestvrijstalen tanks onder gecontroleerde temperaturen.De wijn rijpt vervolgens 4-6 maanden "sur lie" en rust na de botteling nog 2 maanden op fles.

Lekker bij

Een heerlijk glas wijn om zo te drinken, maar ook lekker bij gegrilde visgerechten, schaal- en schelpdieren.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)MILLET01021
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 23,55
Prijs (incl. BTW)€ 28,50
BTW€ 4,95
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Regio Loire
Alchohol percentage 12,5 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2021
Land Frankrijk
Dit product heeft nog geen beoordelingen.