Domaine Jacques Prieur, Musigny AC GC

€ 845,00

In de neus elegant en verfijnd met subtiele tonen van fruit en bloemen. In de mond fluweelzacht met de smaak van rijp zwart fruit en kruiden zoals nootmuskaat met een overgang naar menthol. Finale met volle, rijke tannines.

Druif

100% Pinot Noir.

Bodem

Lichtgekleurde bodem van kalksteengruis met een goede drainage en opslag van warmte gedurende de dag, die 's nachts vrijkomt.

Domein

Het verhaal van Domaine Jacques Prieur begint in 1868, in Bligny-les-Beaune. Sindsdien omvat het domein één van de meest zeldzame terroirs, verdeeld als mozaïek over de Bourgogne. Bovendien bezit Domaine Jacques Prieur prestigieuze appellaties en 3 Clos monopolies. Vandaag de dag staat de familie Labruyère aan het hoofd van deze parel, ondersteund door de erfgenamen van de familie Prieur. Samen vertegenwoordigen ze elke dag en over de hele wereld de grote terroirs van Bourgogne.

Vinificatie

Na 20 dagen schilinweking in open eiken vaten onder gecontroleerde temperatuur, vindt de alcoholische fermentatie plaats met tweemaal daags pigeage. 100% Malolactische fermentatie gevolgd door rijping in eiken vaten gedurende 21 maanden.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)PRIE04019
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 698,35
Prijs (incl. BTW)€ 845,00
BTW€ 146,65
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 13 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original wooden case 6 bt.
Oogstjaar 2019
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Dit product heeft nog geen beoordelingen.