Domaine Jean Jacques Confuron, Chambolle Musigny AC 1ER

€ 130,00

In de neus aroma's van bloemen, aardbeien en frambozen. De wijn is geconcentreerd en heeft een goede structuur. In de mond zacht, een aangename zuurgraad en fluweelzachte tannines.

Druif

100% Pinot Noir.

Domein

In 1988 namen Sophie en Alain Meunier-Confuron dit prachtige familie domein over. Het is ongetwijfeld één van de beste domeinen van de Bourgogne.Alain Meunier is een zeer bescheiden en timide man, maar ontzettend sympathiek en met heel zijn hart toegewijd aan zijn wijngaarden. Zijn vrouw Sophie is in tegenstelling tot haar man een brok levendigheid en spontaniteit.Zij verzorgt de commerciële kant en de administratie. Het domein bezit 8 ha, verdeeld over 12 appellaties in de Côte de Nuits. De wijnen hebben allen een zeer diepe kleur en bezitten een onvoorstelbare concentratie.

Vinificatie

Confuron's wijnen ondergaan een traditionele rode wijnbereiding. De wijnen rijpen op eiken fusten; voor de Grand Cru 80-100% nieuw, voor de overige wijnen tussen 30-50% nieuw. De wijnen worden geklaard met eiwitten, ze worden niet gefilterd.

Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Niet beschikbaar
Productinformatie
Unieke product code (UPC)CONF15020
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 107,44
Prijs (incl. BTW)€ 130,00
BTW€ 22,56
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Regio Bourgogne
Land Frankrijk
Oogstjaar 2020
Packing code Original carton box 6 bt.
Inhoud 0,75 liter
Alchohol percentage 13,5 %