Domaine Marc Colin & Fils, Le Montrachet AC GC

€ 1.210,00

Aroma's van truffel, citrus (mineralen) en witte bloemen uiten zich in deze Montrachet. Rijk, verfijnd en complex zijn de sleutelwoorden voor deze absolute topper!

Druif

100% Chardonnay

Bodem

De wijnstokken staan aangeplant op een onderbodem van kalksteen en klei.

Domein

Marc Colin startte het wijndomein op eind jaren `70. Vandaag runnen drie van zijn kinderen het gebied dat 19 hectares groot is en bestaat uit 26 appellaties in de dorpen Saint-Aubin, Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet en Santenay. Marc Colin startte het wijndomein op eind jaren `70. Vandaag runnen drie van zijn kinderen het gebied dat 19 hectares groot is en bestaat uit 26 appellaties in de dorpen Saint-Aubin, Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet en Santenay. ze druiven van onberispelijke kwaliteit. De productie bestaat uit regionale appellaties, gemeentelijke appellaties, 1er Cru en Grand Cru, met een jaarlijks totaal van ongeveer 120.000 flessen, waarvan 70% Chardonnay en 30% Pinot Noir. Marc Colin's stijl van wijnmaken kun je het best traditioneel noemen, hoewel hij vernieuwingen zeker niet uit de weg gaat.

Vinificatie

De druiventrossen worden pneumatisch geperst. Vinificatie en rijping gedurende 15 maanden in houten vaten. Klaring en filtering alvorens botteling.

Lekker bij

Heerlijk bij gekookte kreeft en andere schaal- en schelpdieren.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)COLI06021
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 1.000,00
Prijs (incl. BTW)€ 1.210,00
BTW€ 210,00
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 13,5 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original wooden case 1 bt.
Oogstjaar 2021
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Dit product heeft nog geen beoordelingen.