Domaine Marc Colin & Fils, Santenay AC Village

€ 45,95

Santenay is altijd een toegankelijke en aangename wijn. De 2011 heeft zeker deze karakteristieken. In de neus hebben wij aroma's van perzik en peer.De aanzet is rond en aangenaam, gevolgd door fruittonen. De wijn heeft een goede zuurgraad, die zorgt voor een evenwichtig glas wijn.

Druif

100% Chardonnay

Bodem

De wijnstokken staan aangeplant op een onderbodem van klei en kalk.

Domein

Marc Colin startte het wijndomein op eind jaren `70. Vandaag runnen drie van zijn kinderen het gebied dat 19 hectares groot is en bestaat uit 26 appellaties in de dorpen Saint-Aubin, Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet en Santenay. Op een deel van de wijngaarden passen ze duurzame wijnbouw principes toe, op het andere deel testen ze de biologische teelt. Door regelmatige bodembewerking vermijden ze het gebruik van chemicaliën voor onkruidbestrijding en verkrijgen ze druiven van onberispelijke kwaliteit. De productie bestaat uit regionale appellaties, gemeentelijke appellaties, 1er Cru en Grand Cru, met een jaarlijks totaal van ongeveer 120.000 flessen, waarvan 70% Chardonnay en 30% Pinot Noir. Marc Colin's stijl van wijnmaken kun je het best traditioneel noemen, hoewel hij vernieuwingen zeker niet uit de weg gaat.

Vinificatie

De druiventrossen worden pneumatisch geperst. Vinificatie en rijping gedurende 10 maanden in houten vaten (10% nieuw hout). Klaring en filtering alvorens botteling.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)COLI20020
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 37,98
Prijs (incl. BTW)€ 45,95
BTW€ 7,97
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 12 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 12 bt.
Oogstjaar 2020
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Dit product heeft nog geen beoordelingen.