Domaine Serge Dagueneau et Filles, Pouilly Fumé AC Tradition

€ 14,20

Deze Pouilly-Fumé is een droge witte wijn met fruitige aroma's en een licht rokerig accent. De aanzet is verfrissend met mooie mineralen, die wordt gevolgd door een fruitige, intense afdronk.

Druif

100% Blanc-Fumé (Sauvignon Blanc)

Bodem

De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van kalk, klei en Kimmeridge.

Domein

Reeds 4 generaties is dit prachtige domein in de familie. Domaine Serge Dagueneau is gelegen in de heuvels van Pouilly-sur-Loire en St. Andelain. Het wijngaardareaal bedraagt 17 ha. Eveneens bezit het domein nog 2 ha wijngaarden in St.-Lay. Van deze druiven worden aangename witte, rosé en rode wijnen gemaakt met de appellatie Côtes de la Charité IGP "La Léontine" werd in 1889 geboren en was een wijnmaakster in hart en nieren. Zij was de overgrootmoeder van de huidige eigenaren.

Vinificatie

De druiven worden na de oogst gelijk ontsteeld en geperst. Koude schilinweking gedurende 24 uur en alcoholische fermentatie onder gecontroleerde temperaturen tussen de 18-20 graden Celsius. Hierna rijpt de wijn tot aan de botteling "sur lie" met wekelijkse battonage.

Lekker bij

Lekker als aperitief, maar past ook goed bij schaal- en schelpdieren, visgerechten, wit vlees, gevogelte en verse kazen.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)SDAGU02021
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 11,74
Prijs (incl. BTW)€ 14,20
BTW€ 2,46
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 12,5 %
Inhoud 0,375 liter
Packing code Original carton box 12 bt.
Oogstjaar 2021
Land Frankrijk
Regio Loire
Dit product heeft nog geen beoordelingen.