E. Guigal, Côte Rôtie AC Brune & Blonde de Guigal

€ 148,00

Donker robijnrode kleur. In de neus aroma's van kruiden, rode bessen en delicate aroma's van hout. In de mond ronde tannines en versmolten aroma's van frambozen, bramen en vanille. Een mooi evenwicht tussen zuren en tannines die de langdurige rijping op hout verzacht. Donkere, robijnrode kleur. De neus geurt naar kruidenaroma’s, toetsen van rode vruchten en delicate houtaroma’s. De wijn heeft ronde tannines, die in de mond versmelten met aroma’s van frambozen, braambessen en vanille. Hij behoudt een perfect evenwicht tussen een bijna onmerkbare zuurtegraad en de tannines, die de wijn langer houdbaar maken. De langere afrijping op hout geeft hem een zachter karakter.

Druif

96% Syrah en 4% Viognier.

Bodem

De wijngaarden zijn aangelegd op steile terrassen. De bodems zitten vol leisteen en kalkzandsteen op de Côte Blonde en ze zijn rijk aan ijzeroxide op de Côte Brune.

Domein

Guigal is de pionier wat betreft de "single vineyards" in Côte Rôtie. Uit zijn drie bekendste wijngaarden "La Landonne", "La Mouline" en "La Turque" komen de meest gewilde en befaamde wijnen van de wereld. Het Guigal verhaal start in 1924, als Etienne Guigal als 14 jarige begint te werken in de kelders van Vidal Fleury. Tegen 1946 is hij reeds enige tijd keldermeester en vind hij het tijd worden om een eigen bedrijf op te richten. Dat geschiedde in Ampuis, gelegen in het hart van de appellatie Côte Rôtie. In 1961 voegt zoon Marcel zich bij het bedrijf. Hij heeft de huidige leiding bij Guigal en zijn zoon Philippe, 3e generatie, is verantwoordelijk voor het productieproces van de wijnen. Guigal maakt "simpel" wijnmaken geniaal. Ze werken volledig organisch in de wijngaarden, hanteren lage opbrengsten en er vindt geen interventie in de kelders plaats. Kort samengevat wordt er gewerkt met respect voor de natuur en passie voor de wijn. Naast de "La, La, La" wijnen zijn Côte Rôtie "Château d'Ampuis", Condrieu "La Doriane" en de L'Ermitage "Ex Voto" nog enkele kroonjuwelen van het domein.

Vinificatie

Regelmatige onderdompeling van de schillen en het vruchtvlees in het sap en fermentatie onder gecontroleerde temperatuur in gesloten roestvrijstalen vaten gedurende bijna drie weken. Rijping van minimaal 36 maanden op eikenhouten vaten waarvan 50% nieuw hout.

Lekker bij

Gaat zeer goed samen met wild, rood vlees en kazen.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)GUIG04519
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 122,31
Prijs (incl. BTW)€ 148,00
BTW€ 25,69
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 12 %
Inhoud 1,5 liter
Packing code Original wooden case 6 bt.
Oogstjaar 2019
Land Frankrijk
Regio Côtes du Rhône
Dit product heeft nog geen beoordelingen.