Gaja, Langhe DOC Rossj-Bass

€ 94,50

De Rossj-Bass is vernoemd naar de jonste dochter van Angelo Gaja, Rossana (Rossj). Een fijn aroma van citrus en bloem met een lichte hint van honing. Deze Chardonnay heeft een uitgesproken karakter, is elegant en heeft een mooie acciditeit. De afdronk is verfrissend en intens.

Druif

100% Chardonnay.

Bodem

De heuvels van Langhe, met hun steile hellingen, hebben een onderbodem van kalk en klei, waar de Nebbiolo druif zich thuis voelt.

Domein

Halverwege de 17 eeuw vestigde de familie Gaja zich in Piemonte, in het noordwesten vanDe familie Gaja vestigde zich in Piemonte halverwege de 17e eeuw. In 1859 startte Giovanni Gaja het wijndomein Gaja Winery in Barbaresco. Giovanni's zoon Angelo (opa van de huidige eigenaar Angelo Gaja) was gezegend met visie en ambities. Hij trouwde in 1905 met Clotilde Rey. Zij inspireerde hem om een zo'n hoog mogelijke kwaliteit neer te zetten. De zoon van Angelo en Clotilde, Giovanni, volgde zijn ouders op en continueerde de hoge kwaliteitsstandaard. Hij produceerde een Barbaresco van dergelijke kwaliteit, dat Gaja een leiderschapsposititie binnen Italië bereikte. Hij breidde de wijngaarden uit met Sori Tildin, Costa Russi, Sori San Lorenzo en Darmagi. In 1961 trad de 4 generatie toe in het bedrijf, Angelo de hudige eigenaar. Angelo combineerde oude tradities met vernieuwende technologieën. Hij was ook degene die startte met export van de Gaja wijnen. Angelo en zijn vrouw Lucia wonen in Barbaresco en hebben drie kinderen Gaia, Rossana en Giovanni, die de 5e generatie vormen. Vandaag de dag bezit Gaja Winery 2,5 ha wijngaarden in Barbaresco en Barolo. In 1994 startte Gaja hun eerste wijndomein in Toscane, genaamd Pieve San Restituta in Montalcino. Het domein is 0,67 ha groot en produceert 3 Brunello's. In 1996 begonnen ze een tweede wijndomein in Toscane genaamd Ca' Marcanda. Dit domein is gelegen in Bolgheri. Hier is 2,5 ha aangeplant met nieuwe wijnstokken Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah en Sangiovese. De geproduceerde wijnen hier zijn: Promis, Magari en Camarcanda. In 2000 kwamen deze wijnen voor het eerst op de markt. Guido Rivella is de wijnmaker op alle drie de domeinen.

Vinificatie

Fermentatie gedurende 4 weken in roestvrijstalen vaten, waarna 6-7 maanden rijping in licht gebruikte barriques volgt gecombineerd met malolactische gisting.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)GAJA90020
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 78,10
Prijs (incl. BTW)€ 94,50
BTW€ 16,40
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 14 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2020
Land Italië
Regio Piemonte
Dit product heeft nog geen beoordelingen.