Libre y Salvaje, Cariñena DOP Garnacha

€ 16,35

Robijnrode kleur. met aroma's van framboos, peper en laurier. Levendig in de mond, uitstekende en evenwichtige zuurgraad. Een wijn die het terroir representeerd met frisse zuren, fruit en een lange complexe afdronk.

Druif

100% Garnacha.

Bodem

Het zijn bodems met een hoog steengehalte, voornamelijk slib en met een lage voedingswaardeInhoud.

Domein

Deze wijnmakerij bevindt zich in het historische stadje Almonacid de la Sierra, D.O. Cariñena. Behoud en herstel van de natuur is de essentie van Libre y Salvaje, het creëren van een landschap waarbij het terroir spreekt via de wijnen. In dit gebied in het binnenland van Spanje, op iets minder dan 40 minuten rijden in zuid- zuidoostelijke richting van Zaragoza, wordt het klimaat gedefinieerd als gematigd met een opvallende neiging tot continentaal. Dit komt vooral omdat de winters koud zijn en de zomers erg heet. Deze continentaliteit, inclusief de wind die vaak door de regio waait en de hevige regen, maken het tot een semi-droog landschap.

Vinificatie

Maceratie in een houten foeders gedurende 12-16 dagen met dagelijkse batonage. Fermentatietemperatuur 23-25 ºC 80% wordt in stalen vaten bewaard en 20% ouderd op 2 jaar oude franse barriques van 225L voor 14 maanden.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)LIBR04019
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 13,51
Prijs (incl. BTW)€ 16,35
BTW€ 2,84
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Regio Northern Spain
Alchohol percentage 14 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2019
Land Spanje
Dit product heeft nog geen beoordelingen.