Puy Florent "Cépages", Pays d'Oc IGP Chardonnay

€ 8,95

De kleur is strogeel. De wijn heeft een complexe neus met aroma's van perzik, amandel en acacia. De wijn is goed in evenwicht. De aanzet is fruitig en de afdronk verfrissend.

Druif

100% Chardonnay

Bodem

De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van kalk en klei.

Domein

Het domein is sinds 1995 gevestigd in de Languedoc. De wijngaarden liggen in de hoger gelegen gebieden en hebben verschillende terroirs; met name klei-, kalk-, grind- en kiezelhoudende gronden. De rendementen worden laag gehouden om een zo hoog mogelijke smaakconcentratie te krijgen. De belangrijkste doelstelling is om elk jaar opnieuw een constante en optimale kwaliteit te krijgen. Dit resultaat tracht men te krijgen door moderne vinificatie processen toe te passen en de wijn in kleinere vaten te lageren, dan gebruikelijk is. Vervolgens worden er, ook voor de cépagewijnen, blends gemaakt van tenminste 3 wijnen van verschillende bodems. Hierdoor zijn de wijnen allemaal zeer goed en constant van kwaliteit, precies passend bij de vraag van de huidige consument; fruitig, stevig en vol, maar niet te zwaar.

Vinificatie

Er vindt een korte schilinweking en zachte persing plaats, waarna een alcoholische fermentatie onder gecontroleerde temperaturen start in roestvrijstalen vaten. De wijn wordt vroeg gebotteld (na 3 maanden).

Lekker bij

Deze Chardonnay is een uitstekend aperitief, maar ook erg geschikt voor bij zeevruchten, visgerechten, wit vlees en slakken.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)PUY02022
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 7,40
Prijs (incl. BTW)€ 8,95
BTW€ 1,55
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 13 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2022
Land Frankrijk
Regio Languedoc - Roussillon
Dit product heeft nog geen beoordelingen.