San Marzano, Primitivo di Manduria DOP Dolce Naturale "11 Filari"

€ 17,35

Intens robijnrode kleur. Een aanhoudend en complex bouquet met hints van overrijp fruit en licht kruidige tonen. In de mond aangenaam, nuances van honing worden verzacht door de juiste zuurgraad.

Druif

100% Primitivo

Bodem

De bodem bestaat voornamelijk uit kalk en gesteente.

Domein

In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonder afbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria", tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschap waar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden: droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.

Vinificatie

Schilinweking gedurende 10 dagen, gevolgd door een alcoholische fermentatie in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt daarna nog 12 maanden in houten vaten van Frans en Amerikaans eiken.

Lekker bij

Lekker bij fruittaarten, cake met amandelen, romige en rijpe kazen.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)MARZ16019
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 14,34
Prijs (incl. BTW)€ 17,35
BTW€ 3,01
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 13,5 %
Inhoud 0,5 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2019
Land Italië
Regio Puglia
Dit product heeft nog geen beoordelingen.