San Marzano, Primitivo di Manduria DOP Talò

€ 14,80

Een erg aangenaam bouquet met aroma's van kersen, pruimen, chocolade en vanille. De wijn heeft een fluweelzachte en zwoele structuur. De afdronk is intens, rijk en licht zoetig.

Druif

100% Primitivo.

Bodem

De bodem bestaat voornamelijk uit klei en gesteente.

Domein

In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonder afbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria", tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschap waar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden: droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.

Vinificatie

Schilinweking gedurende 18 dagen voor 80% van het geheel en 25 dagen voor de overige 20%, gevolgd door een temperatuurgecontroleerde fermentatie. Deze Primitivo rijpt 6 maanden in vaten van Frans en Amerikaans eiken.

Lekker bij

Deze wijn past goed bij stevige voorgerechten, lam, wild en rood vlees met rijke sauzen en harde kazen.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)MARZ26021
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 12,23
Prijs (incl. BTW)€ 14,80
BTW€ 2,57
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Oogstjaar 2021
Land Italië
Regio Puglia
Alchohol percentage 14 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Dit product heeft nog geen beoordelingen.