San Marzano, Salento IGP Edda Bianco

€ 20,99

De neus geurt naar bloemen, perzik en een delicate hint van vanille. De aanzet is romig en delicaat met elegante, verfrissende en mineralige tonen.

Druif

80% Chardonnay, 15% Moscatello Selvatico en 5% Fiano.

Bodem

De bodem bestaat voornamelijk uit klei met een gemiddelde diepte van 1 meter.

Domein

In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonder afbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria", tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschap waar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden: droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.

Vinificatie

Koude schilinweking en alcoholische fermentatie in vaten van Frans eikenhout. De wijn rijpt na de alcoholische fermentatie nog 4 maanden "sur lie".

Lekker bij

De wijn past goed bij voor- en tussengerechten van vis en schaal- en schelpdieren. Ook erg lekker bij kazen.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)MARZ25021
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 17,35
Prijs (incl. BTW)€ 20,99
BTW€ 3,64
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Regio Puglia
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2021
Land Italië
Alchohol percentage 13 %
Dit product heeft nog geen beoordelingen.