San Marzano, Salento IGT Liboll, Vino Spumante Extra dry

€ 10,80

Strogeel met groene reflecties. Intens, aangenaam en absoluut fruitig van witte perzik en rijk aan bloemige tonen van pittige salie. Fris en levendig, rond en goed gebalanceerd met een aanzienlijke persoonlijkheid.

Druif

80% Chardonnay, 10% Bombino, 10% Minutolo

Bodem

De grond is gemengd en kalkhoudend.

Domein

In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.

Vinificatie

De druiven worden zachtjes geperst, waarbij alleen de eerste pers wordt gebruikt die "vrijloop-sap" wordt genoemd (55%) en die vervolgens gist bij lage temperaturen.De resulterende wijn wordt ontwikkeld in een autoclaaf volgens de "Charmat" -methode. Na de tweede gisting blijft het ongeveer een maand in de autoclaaf gisten.

Lekker bij

Perfect als aperitief en voorgerechten van vis.

Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Niet beschikbaar
Productinformatie
Unieke product code (UPC)MARZ60000
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 8,93
Prijs (incl. BTW)€ 10,80
BTW€ 1,87
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Inhoud 0,75 liter
Alchohol percentage 11,5 %
Regio Puglia
Land Italië
Oogstjaar 3970
Packing code Original carton box 6 bt.
Dit product heeft nog geen beoordelingen.