Tenuta Paolo Scavino, Barolo DOCG Monvigliero

€ 88,25

De Bricco Ambrogio heeft een intens en veelzijdig aromatische spectrum. De aanzet is zacht en afgerond door een mooi zuur-tannine evenwicht. Je vindt een onderliggende diepte terug in deze Barolo en de finale is lang en genuanceerd.

Druif

100% Nebbiolo.

Domein

Paolo Scavino is een historisch wijndomein in de Barolo regio, opgericht in 1921 in Castiglione Falletto. Tegenwoordig leidt Enrico Scavino, samen met zijn dochters Enrica en Elisa, dit familiebedrijf dat staat voor eigenzinnigheid en karakter, maar hij combineert dit op een fantastische manier met moderne technieken. Zijn meer dan 60 jaar ervaring heeft hem geleerd te investeren in een goede cru Nebbiolo om de eigenheid van elk terroir tot uiting te laten komen. De wijnen staan dan ook één voor één voor een zuivere expressie van elk terroir, complexiteit en elegantie. De Scavino familie bezit 29 ha eigen wijngaarden, maar bewerkt daarnaast ook nog 20 historische Barolo wijngaarden gelegen in Castiglione Falletto, Barolo, La Morra, Novello, Serralunga d’Alba, Verduno en Roddi. De specifieke vinificatie die wordt toegepast, levert meesterlijke, fruitige en krachtige Barolo’s op die erg gewild zijn.

Vinificatie

Ontristen en kneuzen, schilinweking (gemiddeld 10-12 dagen) en alcoholische gisting (gemiddeld 20-30 dagen) in roestvrij stalen vaten onder gecontroleerde temperatuur, natuurlijke gisting, gevolgd door malolactische gisting in vaten van 225 L gedurende de winter. De stabilisatie van het wijnsteenzuur komt natuurlijk tot stand gedurende de winter van het 3e jaar wanneer de Barolo wordt overgetapt naar roestvrij stalen vaten. Rijping in Franse eiken vaten gedurende 10 maanden en daarna nog eens 12 maanden in grote vaten. Assemblage gedurende 10 maanden in roestvrij stalen vaten en 10 maanden rijping op de fles.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)SCAV07019
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 72,93
Prijs (incl. BTW)€ 88,25
BTW€ 15,32
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 14 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2019
Land Italië
Regio Piemonte
Dit product heeft nog geen beoordelingen.