Vinicola Decordi, Oltrepò Pavese DOC CorteSole, Riesling

€ 8,85

In de neus milde, fruitige en karakteristieke kenmerken van de Riesling druif. De aanzet is aromatisch en delicaat met een lange fruitige afdronk.

Druif

100% Riesling.

Bodem

De bodem in Oltrepò Pavese DOC bestaat hoofdzakelijk uit kalk en klei.

Domein

Vinicola Decordi is in 1921 ontstaan als een taverne. In die tijd kende het gebied een sterke stijging van de wijnbouw waardoor ze besloten kleine vaatjes met lokale rode wijn te produceren. Dit succes inspireerde de familie Decordi om meer invloed te hbben in het wijnproces, waardoor de oprichters besloten ook zelf artisanale wijn te gaan produceren. Vanaf dat moment teelden ze lokale druiven en verkochten ze de wijn zowel in vaatjes (op tap) als gebotteld. In 2005, nam de 4e generatie het wijnbedrijf over, dat nu klaar is voor nieuwe uitdagingen en een grotere productiecapaciteit dankzij de nieuwe faciliteiten. De Decordi familie hecht veel belang aan het milieu en het beheer ervan bij het nastreven van haar doelstellingen. De Supèrbio wijnen zijn een antwoord op die groeiende behoefte naar milieu bewuste oftewel bio-wijnen. Het CorteSole gamma zijn de traditionele hoge kwaliteitswijnen van Vinicola Decordi, gemaakt voor de betere restaurants en wijnboetieks, en Borgo

Vinificatie

Het volledige productieproces is geautomatiseerd. De vinificatie vindt plaats onder gecontroleerde temperaturen.

Lekker bij

Een geweldige aperitief wijn, maar ook goed te combineren met allerhande voorgerechten, visgerechten, schaal- en schelpdieren.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)DECO03019
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 7,31
Prijs (incl. BTW)€ 8,85
BTW€ 1,54
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Regio Lombardia
Land Italië
Oogstjaar 2019
Packing code Original carton box 6 bt.
Inhoud 0,75 liter
Alchohol percentage 11,5 %
Dit product heeft nog geen beoordelingen.